Thursday 31 March 2011

French Connection




Седиш си приятно в някое заведение-кафене/бар/ресторант и на тръгване се питаш Кой е този диск?! и Защо го нямам?!

Stéphane Pompougnac е френски DJ, продуцент, композитор и една идея вълшебник. Името му е синоним на компилациите Hôtel Costes, издадени в цели 14 тома;)Стилни downtempo парчета, които е твърде вероятно да чуете в някое кафене тип Cafe Del Mar из френската ривиера, както се случи на мен. На моменти може да се заблудите, че всъщност слушате fashion Tv, не е трудно, но човекът знае какво прави.Идеята на подобни големи компилации е да бъдат свързвани с определно място, но и с определена култура. Същата е и историята и на Cafe Del Mar барът в Ибиса/ музикалната серия, но в нея участват различни DJ-и. Това прави такива проекти много локални, затворени, но на мен ми допадат.

Hotel Costes e един много популярен хотел в Париж,а барът и ресторантът му са място за филмови звезди, модели и всякакъв тип celebrities.Pompougnac първоначално работи като сервитьор във въпросното кафене, след това дебютира на 18 год., пускайки в различни клубове в Бордо, родното му място, по-късно в Париж, малко в Лондон.

1997 e година първа за том първи за Hotel Costes.Жан-Луи Косте поръчва на Стефан музика, която да обговори (майкооооооо) пространството на ресторанта.Браво на г-н Косте!Барок и авангард съжителстват в дизайна на хотела, Стефан трябва да внимава и "да влезе" правилно. Луксът намира своята музика.

Стилните обложки на Hotel Costes напълно кореспондират на съдържанието. За мен обаче всички тези 14 volumes си остават фонова музика. Една необходима съставка на вечерта наред с питието. Изберете някой "том" на Pompougnac, той има какво да ви разкаже.

LOVE AT FIRST SOUND.

No comments:

Post a Comment