Friday, 18 March 2011

Goldfrapp


За любителите на downtempo, името Goldfrapp е отдавна познато. Според ластфм, феновете на Rosin Murphy, Kylie Minogue биха харесали лондонското електро дуо. За Кайлито, много не съм съгласна, за Рошийн обаче YES!
Seventh Tree е албумът, който ме занимава в момента, той е номер 4 в тяхното творчество. 10 парчета, 2 бонус и много арт фотографии на вокалистката, която се оказва и доста привлекателна мадама.*Виж снимката.
Сinematic ambient sound, through electropop, glam rock influenced sound, folktronica to 80s synthpop. Това са етикетите на критиците. Мисля, че силната има старана е комбинацията електропоп и downtempo. Откроявам цели пет песни от десет, което мисля, че е добре.
# "Happiness" – 4:17
# "Road to Somewhere" – 3:52
# "Eat Yourself" – 4:06
# "Some People" – 4:40
# "A&E" – 3:18
Останалите по-скоро ми седяха фоново, не са зле, разбира се.
О, и още нещо, "една малка подробност" е, че Алисън, вокалистката, започва кариерата си не къде да е, а в Orbital, работила е с Tricky.Силен старт. Интересно ми стана, че тя разказва как в музикално отношение влияние върху нея са оказали:Donna Summer, Iggy Pop, Serge Gainsbourg.
Уил пък има класическа школовка и е фен на Ennio Morricone.Прибавете към това и филмите на Полански, Сюрреализма, изобщо, смесица от различни видове изкуства.
Концептуални и готини-Goldfrapp

Coming soon posts about: Jan Garbarek, Thievery Corporation,Zero Assoluto

2 comments:

  1. Оправих го ;)
    Орбител не бяха ли някакъв интернет-доставчик?!

    ReplyDelete